Alphens Open Doublet op 23 april 2022.

Geplaatst op 27 april 2022 door Tineke Walvis

Op zaterdag 23 april jl. heeft ons eerste buitentoernooi van het zomer seizoen plaatsgevonden. De inschrijving verliep heel matig.

Op de dag van de sluiting van de inschrijving stonden er 14 teams ingeschreven. Dus twee te weinig om te voldoen aan het minimum aantal van 16. Wat te doen?

Na een kort overleg tussen de wedstrijdleider, scheidsrechter en wedstrijdsecretaris is besloten om het toernooi toch door te laten gaan en de inschrijving niet te sluiten, maar op te schuiven tot uiterlijk vrijdagavond.

Tot onze opluchting leverde dat nog twee teams op.

Erik kon nu na de 2 voorrondes verder laten spelen in 2 poules van 8. Na de kwartfinale is er dan ook voor de verliezers uit die eerste poule ronde nog de wijnpoule om verder te spelen. Iedereen speelt op deze wijze minimaal 4 of maximaal 5 wedstrijden.

Het weer was uitstekend, iedereen was blij, dat we weer lekker konden boulen, dus de sfeer was ook uitstekend. Henk, de scheidsrechter, heeft slechts 6 keer hoeven meten en nergens brandjes hoeven blussen. Ook hij kon heerlijk genieten van de zon.

Tussen 16.30 en 17.00 uur was iedereen uitgespeeld en heeft Erik de eindstanden op kunnen maken. Deze eindstanden zijn te vinden op onze website onder de knop Uitslagen.

Na de uitreiking van de prijzen (die buiten bij het terras heeft plaatsgevonden) trok iedereen op huis aan.

Nadat Corrie en Hannie de laatste glazen en kopjes hadden afgewassen en opgeruimd, zijn we met een klein groepje nog even wat blijven drinken, waarbij we tot de conclusie kwamen, dat het (ondanks het kleine aantal teams) een gezellig en geslaagd toernooi was en dat dit toernooi weer een eerste aanzet zal geven bij de mensen om weer in grotere getale op toernooien in te schrijven.


Geef een reactie

Verplichte velden zijn aangegeven met *. E-mailadres wordt niet getoond.