Verslag Fie Belder toernooi.

Geplaatst op 21 juni 2019 door Tineke Walvis

Op 16 juni jl. is weer het traditionele Fie Beldertoernooi met barbecue gespeeld.

Nieuw dit jaar was, dat er ook gespeeld ging worden om  de Fie Belder wisselbokaal.

Er hadden zich 22 teams ingeschreven en er was slechts één afmelding .

Bart kon helaas niet meedoen wegens ziekte, maar Theo Gijtenbeek was bereid om hem te vervangen, zodat er niet nog een team uitviel.

Gedurende het hele toernooi heeft Tjerk Kloet en een assistente vele, vele foto’s genomen.

Een selectie van deze foto’s komt op onze website. Deze foto’s zijn te downloaden.

Ook scheidsrechter Frans had een stagiair bij zich.

In de week voorafgaand aan het toernooi heeft Gerard een monitor in de kantine opgehangen, zodat alle deelnemers precies konden volgen wat de wedstrijdleider aan uitslagen invulde.

De dag begon een beetje bewolkt, maar gaandeweg werd het steeds zonniger, zodat iedereen heerlijk buiten op het terras zat.

Omstreeks 12.30 uur ging de barbecue aan en kwamen er heerlijke salades op tafel. Iedereen heeft het zich tussen de partijen door goed laten smaken.

Gerard, Cees en Hans: het was weer goed verzorgd!

Omstreeks 17.30 uur waren alle partijen gespeeld. Sommigen deden daar erg lang over en was het erg spannend. Uiteindelijk bleek er één team in geslaagd te zijn om vijf partijen te winnen. Dit zijn Ivar Snoei en Bas Verwaal van JBV Nederlek. Zij zijn dan ook de eersten die vermeld worden op de wisselbokaal. Hopelijk komen ze volgend jaar hun titel verdedigen. Als u nieuwsgierig bent naar de volledige uitslag, dan kunt u die vinden op onze website.

Bij de opening van het toernooi was aangekondigd, dat de nummers 1, 2 en 3 in ieder geval prijs zouden hebben en dat de overige vijf teams d.m.v. loting bekend gemaakt zouden worden.

De dames die die ochtend bardienst hadden, hebben ’s morgens direct na aanvang van het toernooi vijf cijfers opgeschreven en het papier in een envelop gedaan. Aan het eind van de dag is de envelop opengemaakt en zijn de winnaars bekend gemaakt.

Hierdoor bleef iedereen, op een paar teams na, tot ná de prijsuitreiking zitten.

Dit toernooi zijn er vijf voorgelote partijen gespeeld. Het eerstvolgende toernooi op het programma is het Alphenement op woensdag 25 september, aanvang 10.30 uur. Op dit toernooi zullen er vier voorgelote partijen gespeeld worden. Dit is op verzoek van een aantal leden, dat vijf partijen op een dag wel erg veel vindt.

Tevens valt dit toernooi niet meer samen met de Jaarmarkt. Op deze wijze heeft de wedstrijdcommissie getracht om alle redenen om niet mee te doen weggenomen en hoopt de commissie op vele inschrijvingen.

Tineke


Geef een reactie

Verplichte velden zijn aangegeven met *. E-mailadres wordt niet getoond.