Olieboulen 2019

Geplaatst op 16 januari 2019 door Tineke Walvis

Olieboulen 2019

Op zaterdag 12 januari heeft het traditionele olieboulen/animatie toernooi + nieuwjaarsreceptie weer plaatsgevonden.
Een bijzondere gebeurtenis dit jaar, daar Kees Boer heeft besloten, dat dit de laatste keer is, dat hij de leiding heeft. Dit besluit heeft hij niet van harte genomen. Helaas gaan zijn ogen zozeer achteruit, dat hij niet meer kan autorijden en steeds slechter de namen van de deelnemers kan lezen.
Na afloop van twee rondes boulen bleek, dat Serdo het beste had gescoord. Het was lastig om dit vast te stellen, want van de 52 spelenden waren er 12 met twee gewonnen partijen.
Ondertussen waren Hans, Sonja, Gerard, Arna en Hub al druk bezig met het voorbereiden van de Nieuwjaarsborrel. Glazen klaarzetten en oliebollen verwarmen.
Om ongeveer half vier waren we met zestig mensen binnen en nam Peter na de prijsuitreiking het woord.
In zijn toespraak verwoordde hij, dat Kees zo tussen de 20 en 25 jaar onafgebroken het animatie toernooi heeft geleid, waarbij met het toenemen der jaren van de club het steeds lastiger werd om toch op het jaarfeest zoveel flessen wijn te kunnen uitreiken als de leeftijd van Les Pointeurs is.
Heel langzaam is daarom het inleggeld verhoogd van € 1 via € 1,50 naar € 2. Tot slot deed Peter het voorstel aan de aanwezigen om Kees met een staande ovatie te bedanken en nadat dat gedaan was, werd Kees in de bloemetjes gezet en kreeg hij een mooi boek over de Dam in Amsterdam.
Kees heeft zelf ook nog gesproken. Hij legde uit hoe het animatietoernooi is ontstaan, n.l. doordat hij zag, dat er veel leden zijn, die nooit een toernooi spelen en eigenlijk ook nooit iets winnen, heeft hij het animatietoernooi bedacht.
Vervolgens hebben we met elkaar het glas geheven en geproost op een goed en gezond 2019, waarna het nog best lang heel gezellig is gebleven.

Tineke


Geef een reactie

Verplichte velden zijn aangegeven met *. E-mailadres wordt niet getoond.