Herfstkwintetten november 2018

Geplaatst op 29 november 2018 door Tineke Walvis

Vorig jaar heeft de wedstrijdcommissie besloten om het open kampioenschap tripletten te vervangen door een andere toernooivorm.
De reden was, dat we helaas al twee keer dit toernooi moesten afblazen wegens gebrek aan deelnemers.
Er is gezocht naar een andere meer aansprekende toernooivorm en daarbij stuitte de wedstrijdcommissie op een kwintettentoernooi. We hebben al wel sextetten, maar dit is toch weer even anders. Het grote verschil met sextetten is het ontbreken van het onderdeel tête-à-tête. Het woord zegt het al: je schrijft in met een team van vijf mensen.
Je speelt 5 rondes (voorgeloot). Elke keer wordt er een triplet en een doublet gespeeld, maar wel telkens in een andere samenstelling.
Gelukkig is dit toernooi wel doorgegaan. Er hadden zich 8 teams ingeschreven en dat was precies genoeg en door het even aantal teams had niemand een “stilzitter”.
Er is hevig gestreden om de winst en dat bleek vooral uit een aantal zeer langdurige partijen, waarin er puntje voor puntje gescoord werd.
De sfeer was erg aangenaam en naast een aantal metingen hoefde de scheidsrechter niet op te treden.
Overigens was Gerard die dag scheidsrechter en dat doet ons veel genoegen, want dat betekent, dat Gerard weer goed aan het opknappen is!
Door de lange partijen was het toernooi pas om 19.00 uur afgelopen.
Na afloop werd er door een aantal nog even gezellig nageborreld, zodat we uiteindelijk tegen 20.00 uur de kantine konden sluiten.
Zoals het er nu uitziet, is deze toernooivorm voor herhaling vatbaar.

Tineke


1 reactie:

  1. Geweldig toernooi met mooie wedstrijden.
    Dank voor de goed organisatie.

    Reactie van Arie Plugge op donderdag, 6 december 2018 om 19:54

Geef een reactie

Verplichte velden zijn aangegeven met *. E-mailadres wordt niet getoond.