Open dag op 23 september 2018

Geplaatst op 3 oktober 2018 door Tineke Walvis

Zoals via posters, een stukje in de krant en via de radio in de omgeving van Nieuwkoop aangekondigd, heeft op 23 september onze open dag plaatsgevonden.

Toen ik de gordijnen open deed op die ochtend zag ik, dat het heel slecht weer was. De regen viel met bakken uit de hemel.

Bij aankomst in het clubhuis stonden de buitenbanen alweer bijna helemaal blank.

Dit zijn natuurlijk niet de beste omstandigheden om mensen te ontvangen, die belangstelling hebben voor het jeu de boulen. Gelukkig verkeren we in de luxe omstandigheid, dat we een mooie hal hebben.

Ondanks het slechte weer kwam er gelukkig een aantal eigen leden om eventuele nieuwelingen op te vangen.

Tussen 13.00 en 14.00 zijn er uiteindelijk 11 nieuwe mensen gekomen. Met hen hebben we eerst een paar potjes gebould en hebben we het een en ander uitgelegd.

Daarna zijn we onder het genot van een lekker bordje salade (gemaakt door Cees en Hans) en een drankje aan tafel gaan zitten en hebben we informatie gegeven over onze club.

Dit heeft geleid tot de aanmelding van zes nieuwe leden en er komen er nog een paar aan.

Procentueel gezien is dit een geweldig resultaat en al gauw gingen er stemmen op om deze middag nog eens in het voorjaar te herhalen, waarbij we natuurlijk hopen op beter weer, zodat we lekker buiten kunnen boulen.

Tineke


1 reactie:

  1. Twee jaar geleden werd ik al door Christ (een voor mij bekende dorpsgenoot) er al op gewezen dat er een heel gezellige Jeu de Boules club in Alphen was. Door omstandigheden (mijn twee jaar oude knieprothese moest alweer worden vervangen door een revisie prothese, hetgeen inhoudt dat er zo ongeveer vanaf boven de enkel tot op 2/3 van het dijbeen een titaniumstaaf wordt geplaatst met op kniehoogte een scharnier) om weer een beetje stabiel te kunnen staan en te lopen. Maar 23 september ben ik toch maar eens bij deze club gaan kijken. Ik kreeg een heel prettige indruk van de hal en de buitenbanen die er uitermate goed verzorgd uit zagen en de ontvangst was geweldig: alsof je in een warm bad terecht komt. Na een paar keer met de boules te hebben gegooid kreeg ik weer het aloude campinggevoel met de Jeu de Boule wedstijdjes op de veldjes/weggetjes. En dat heeft, uiteraard, geleid tot het lid worden van ACP les Pointeurs. Ik kon meteen meedoen aan de eerste les van Hans en me inschrijven voor een zesdelige training van Henk en speel nu zoveel mogelijk op de baan om maar te wennen aan banen en ondergronden. Ik heb het reusachtig naar mijn zin, door de vele leden die me verleiden tot het spelen, en bekijk wat ik nog meer kan doen voor de club zover mijn knie het toelaat.
    Graag tot ziens,
    Bart Julsing

    Reactie van Bart Julsing op woensdag, 3 oktober 2018 om 19:12

Geef een reactie

Verplichte velden zijn aangegeven met *. E-mailadres wordt niet getoond.